geriatrija

…mi je vzbujala na faksu precej močno strahospoštovanje z rahlimi primesmi usmiljenja. Ker so tako stari, tako prekleto blizu smrti in z vsakim dnem, z vsako uro in z vsakim trenutkom neizbežno polzijo proti večnemu KONCU.

Služba ni čudežno odnesla te plati mojega poklica, zatorej… ogromno delam s starejšimi. Zlezlo mi je pod kožo to življenjsko obdobje in vzjubila sem njegove posebnosti.

Danes pa med terapijo meljeva in drobiva s simpatično starejšo gospo, ko med neustavljivim hihitanjem izjeclja:

“Midva z možem greva dvakrat letno v toplice. S sabo vzameva še njegovo starejšo sestro in njenega moža. In potem divjamo po toboganih!!!” :shock:

67zopol.jpg

Eee, dragi moji, da mi skleroza ne bo požrla tega prizora, sem tole zapisala ;-) !

 • Share/Bookmark
 

21 komentarjev na “geriatrija”

 1. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Hihihi, zabavno, zakaj pa si oni ne bi dali duška tako kot mladi, konec koncev so toplice v osnovi namenjene starejšim, mar ne. Evo, še za vse tiste, ki ste tako drastično slabo nerazgledani in ne veste kaj je to Geraitrija

  http://sl.wikipedia.org/wiki/Geriatrija

 2. pika pika pravi:

  Volk, hvala za razsvetlitev ;-) , tole mi je malo pobegnilo…

 3. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Nene, nč slabega nisem mislil, samo jaz pač nisem vedel kaj ta pojem je, zato sem poskusil malo poguglat in ko me je vsevedni internet razsvetlil, sem pomislil, da tudi kdo drug ne bi vedel. Ne da bi se hotel delati pametnega ;)

 4. pika pika pravi:

  Volk, kako bi ti lahko kaj slabega mislil :D ??

 5. buba švabe buba švabe pravi:

  Hehe, tole si pa prav živo predstavljam. Štiri tastare, kako se spuščajo po toboganih in zraven vreščijo od navdušenja. :lol:

 6. Uršula pravi:

  Moja babica tudi še gre na tobogan … pa v hribe … pa … včasih kar zgasne od doma, pa pride čez nekaj dni nazaj … pa na čage (to so žurke) gre zvečer, pa pride zjutraj …. ko pubertetnica pri osemdesetih …

 7. pika pika pravi:

  Buba, čez 30 let na Čatežu :D ?? Zbiram ekipo!

 8. pika pika pravi:

  Uršula, moja babica je 82 in sem letos prvič doživljaja tak strah, ki ga bom najbrž spet čez kakih 10 let, ko bosta mulca pubertetna :) !

 9. fetalij fetalij pravi:

  čudovit prizor, tole iz zaključka. tak bi rad bil enkrat :P

 10. pika pika pravi:

  Fetalij, če bo na Lisci res adrenalinski park, častim sezonsko karto :D !

 11. taka pravi:

  Pa nisi mislila kar usahniti?! Če je tako, povej … odraščaš??? N’č bat’, barbikjuji so povsod okrog tebe!

 12. pika pika pravi:

  Odraščam ;-) ? Upam, da še dolgo ne! Počutila bi se kot sevoljc med vami :mrgreen: !

 13. prpa pravi:

  Meni so tudi všeč stari ljudje. Ker znajo res uživat in se presneto hihitajo zraven. :D

  Upam, da bo zame tudi veljalo bolj star bolj nor.

 14. dusko dusko pravi:

  Ja, moja babi ga tud na velko serje pri 86. letih. Je že trideset let vdova in je rekla, da jo to ohranja vitalno, ker je noben ne sekira :)
  Drgač je pa za hece in v njenem kvačkarskem klubu se včasih pomenajo čudno čudne reči… Moram sinu kar ušesa zatiskat! :)
  Njihove zgodbe o ljubezni na seniku, v sveži otavi, ob ličkanju koruze in podobno… Babi, babi… Upam, da sem tudi po njej podedoval kaj pametnega, ne samo revmo in podobne scene…

 15. tejkla tejkla pravi:

  mene pa zmerrej presenet , kolk so te stare mame rade lepe :)
  moja mama (iber 70) zmerej reče, da lohk da ma gube pa vse to, sam v sebi pa ni starejša od ene 25. :D

 16. nevenka nevenka pravi:

  Moja stara mama se je poročila (drugič) pri osemedestih, torej imam še čas.
  Moja mama pa tako pazi na svojih 48 kg, kot da je manekenka. Jaz dobim poleg nje kar slabo vest, ker tako z veseljem jem. S prijateljicami, vse so vdove, imajo ful enih opravkov in druženja.
  Jaz pa tule za računalnikom, pa še z vročino.

 17. pika pika pravi:

  Prpa, ja, takšni starci so zakon! Če se pa takole na hitro ozrem okrog sebe, vidim večino tistih, ki samo jamrajo čez žlahto in sosede, ob prvi priložnosti pa natresejo za cel medicinski leksikon težav, nad katerimi imajo ekskluzivno lastništvo :roll: . Mogoče bi jim moral nekdo malo pomagati na tobogan ;-) !

  Duško, imaš srečo z vašo staro mamo! Našo sem malo pred osemdesetim prvič slišala izustiti SEKS in mi je usta tako naskrivaj navzgor vihalo. Podeli no malo z nami, če ti bo zaupala kakšne “koristne” nasvete iz senika :P !

  Tejkla :D , si me spomnila na eno, ki je prihajala na terapijo in mi zj….a ves razpored, ker je potrebovala pol ure, da se je uredila v opremo, v kateri je potem odležala in odtelovadila naslednje pol ure. Da odhoda ne omenjam… Sem vam pa vsem malo nevoščljiva teh mladostnih starostnikov v sorodstvu, ker jih meni primanjkuje!

  Nevenka, zasnovo imaš jako obetavno ;-) !!! Samo ne vem, kako srce pri osemdesetih preživi naval zaljubljenih hormonov?! Zase vem, da sem se vedno toliko “skurla”, da sem potrebovala potem nekaj časa, da sem prišla na zeleno vejo. Vročino pa po plinovodu v mrzla ognjišča ;-) .

 18. fetalij fetalij pravi:

  za avtorja tega bloga mislim da se ni za bat, da bi v času starosti bila nergava :D

  adrenalinski park na lisci? hoho, to bi bla šele žurka. ampak mislim da toliko adrenalina ne bo nikoli več, ko ga je bilo takrat, ko je igor na igrišču šel delat stojo :mrgreen: (ali ko sem se sam paničen izgubil v popolni temi, ko sem šel pijan na WC… :lol: ) (u, u… al pa ko naju je z Nejcem Jaka vozil gor :mrgreen: ) (pa še marsikaj bi se našlo, meni je bila tista lisca res en najlepših žurov ever)

 19. pika pika pravi:

  Fetalij, stoja :shock: ? Oooo, si pa natrosil enih spominov! Upam, da nisi dobil večni strah pred temo in alkoholom :mrgreen: !
  Treba bo nov datum rezervirat! Tak s sanmi, žaklji pod tazadnjimi, čajem z rumom, kuhanim vinom, ognjem v peči in puščicami na tleh do wcja!

 20. fetalij fetalij pravi:

  strah pred temo imam že od malega, z alkoholom ta strah malo ublažim :mrgreen: žaklji pod tazadnjimi ja… gde bi nam kraj bio hahah :D sam ja, sliši se dobro :D

 21. nevenka nevenka pravi:

  He, he..dobra tale o vročini in ugaslem plinovodu.
  Prav razcvetela se je, moja vročina namreč.
  Se pa strinjam, da imam dobro zasnovo. Ni kaj :-)
  To bo še zanimivo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !